Ingredienser:
500 g kikærter
1 laurbærblad
1 løg
1 dl Nyborggaard hørfrøolie
2-4 fed hvidløg
saften af 1 citron
½ tsk salt
2,5 spsk tamari
1 del hakket persille
½ tsk spidskommen
Vand efter behov
Smages til med hvidløg, tamari, gurkemeje og spidskommen
Kikærterne skylles og står i blød natten over. Kikærterne skylles igen og koges i 20 minutter. Vandet hældes fra og kikærterne skylles igen. Nyt vand hældes på og laurbærbladet, samt overskåret løg kommer i vandet med kikærterne. Koger ca. 1 time. Efter kogning skylles kikærterne igen. Kikærterne blendes sammen med olie, tamari, citronsaft, krydderier samt vand i passende mængde. Konsistensen skal være som en lind grød. Smag til med salt, krydderier og hvidløg, kom evt. mere citronsaft i.
Serveres til brød, som fyld i pitabrød eller til varme retter. Kan laves som en stor portion og fryses ned i små bøtter.